Volvo Cars vann av Posten Logistics Award

Volvo Cars har utsetts till vinnare av Posten Logistics Award 2010, som i dag delades ut under högtidliga former på Postens huvudkontor i Solna. Det prestigefulla logistikpriset delades ut av Posten Norden för nionde året i rad.
Priset går till det företag eller organisation som skapat den mest effektiva, innovativa och kreativa logistiklösningen. Volvo Cars vann med motiveringen:

Volvo Cars eftermarknadslogistik har etablerats som best practice i bilbranschen. Den innovativa logistiklösningen har kortat ledtiderna avsevärt till nytta för både återförsäljare och slutkunder. Servicegraden är den högsta i branschen, vilket innebär att bilen kan vara kortare tid på verkstaden. Logistikupplägget säkrar Volvo Cars konkurrenskraft i den lönsamma men konkurrensutsatta eftermarknadsaffären.

Priset överlämnades till vinnaren av Posten Logistiks Sverigechef Anders Holm.
– Med priset vill vi uppmärksamma och belöna det företag som uppfyller kriterierna allra bäst. Volvo Cars har en vinnande logistiklösning, som möter juryns högt ställda krav, säger Anders Holm, chef för Posten Logistik Sverige.

Juryns urvalskriterier:
Logistiklösningens grad av innovationskraft, kreativitet och nytänkande.
Logistiklösningens effektivitet och påverkan på verksamhetens konkurrenskraft, samt effektivitet och lönsamhet i verksamheten totalt sett.
Logistiklösningens miljö- och klimateffektivitet.
De övriga finalisterna var: Tailor Store, Nobel Biocare och TD Tech Data.

Tidigare vinnare av Posten Logistics Award
2009 – IKEA
2008 – Sony Ericsson
2007 – Hennes & Mauritz
2006 – Danaher Motion
2005 – AdLibris
2004 – Dustin
2003 – Svenska Spel
2002 – Bergman & Beving

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic