Vinner Sverige över Belgien i kväll?

I kväll möts Sverige-Belgien i en helt avgörande match i EM-slutspelet i fotboll. Sverige måste vinna, annars är det godnatt för vårt fotbollslandslag för den här gången. Vi passar på att visa ett vykort med ett fotbollsmotiv, från EM 2004. Sverige kvalificerade sig till EM-slutspelet i Portugal det året. Väl där nådde man kvartsfinalen. Det blev 0–0 mot Nederländerna och därmed straffläggning som Sverige förlorade med 4–5.

Nu är frågan om man kan säga att vykortet här är ett äkta vykort. Det inköptes för 20 kronor på Stockaryds samlarmarknad den 29 maj. Efter att nu drygt tre veckor senare ha skannat kortet och noterat hur mycket raster det är, att det inte finns något förlag eller fotograf angiven, är det dags att fundera. Strax ser jag också att lagbilden är påklistrad på ett tomt vykort. Sannolikt är bilden urklippt ur en tidning.

Det platsar i alla fall här men kanske inte på en officiell vykortsutställning. Eller vad skulle juryn säga? Om det var postbehandlat hade det varit helt ok men just nu känns det som att det är i gränslandet och troligtvis utanför gränsen.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Kjell skriver:

    Adressidan av vykort, brev och andra försändelser, kallades FRAMSIDA från tidiga 1870-talet fram till slutet av 1970-talet.

    Allting förändras ;-(