Vi tar pulsen på Fredrik inför Finlandia 2017

Vi har tagit pulsen på den svenske kommissarien – lagledaren – inför den största frimärksutställningen i Norden på mycket länge och den största i hela världen i år.
13 svenskar fick med exponat till den europeiska utställningen Finlandia 2017 i Tammerfors 24–28 maj. Till det ska läggas tre exponat i litteraturklassen. Man kan säga att det handlar om Europamästerskapen i filateli och vykort 2017.

Totalt utvaldes cirka 400 exponat plus 58 litteraturexponat bland kring 600 sökande. Med tanke på utrymmesbegränsningar, tidigare utställningsresultat och andra kriterier, var utställningskommittén tyvärr tvungen att minska cirka 650 ramsidor. Totalt blir det ändå 2 248 utställningssidor. Detta gör Finlandia 2017 till den näst största utställningen som någonsin arrangerats i Finland och den största i världen år 2017.

Fredrik Ydell, svensk juryman och kommissarie

Fredrik Ydell, svensk juryman och kommissarie

Det är Fredrik Ydell som leder de svenska utställarna. De flesta anmälda svenska exponaten antogs och vi har ställt lite frågor som Fredrik besvarar;

1) Hur såg det ut med antagningarna för Sverige?
– Två personer kom inte med alls med något exponat. Två kom med, med ett annat exponat (de hade anmält två exponat). Orsaken till detta får vi inte reda på.

2) Har någon kommit med i efterhand?
– Nej. Dock har en person bytt ett av sina exponat till ett annat exponat.

3) Har alla svenskar skickat in sina exponat i förväg som jpg?
– Nej, inte alla. Cirka hälften har skickat in. Det finns olika orsaker till att personer inte vill skicka in.

4) Vad tror du om detta förfarande – är det bra för bedömningen?
– Frågan är hur mycket juryn tittar på detta. Men det är nog en framtid i detta att man börjar titta på skannande bilder för att få sig en uppfattning, och sedan gör den ”riktiga” bedömningen på plats.

5) Vad är dina förhoppningar som kommissarie?
– Min förhoppning är att alla samlingar kommer fram och tillbaka till Finlandia utan att något har hänt med exponaten. Detta är första och viktigaste prioritet för min del. Sedan hoppas jag också att utställarna blir nöjda med sina bedömningar och att vi får så bra medaljskörd som möjligt, samt att de utställare som kommer till Finlandia kommer att få det trevligt! Men viktigaste är att inget händer med exponaten!

6) Annat du tänker på?
– Vi får hoppas på fint väder, och mycket publik och att det blir en utställning som man kommer att ha positiva tankar om. Och att alla svenskar bli nöjda.

• Vår sida för Finlandia 2017 finns på denna länk: https://sff.nu/finlandia2017/

• Finlandias egen sida finns på denna länk: https://www.finlandia2017.fi

Posta en kommentar