Vi önskar en fin sommar – med sommarbild och sommartider

Vårt förbundskansli har minskat öppethållande i sommar. Vi har inga telefontider efter 26 juni men vi läser e-post i stort sett varje dag och öppnar igen den 6 augusti. Vi önskar alla våra läsare en fin sommar och vi gör det med detta vykort.

Kortet är från Skillingaryd där vi sedan 2007 har vårt förbundskansli.  Det är utgivet av Hartmans Kortförlag och lokal butik är Skillingaryds Bok- och Pappershandel.

Det är ett så kallat flerbildskort med en bil i mitten. Det finns motsvarande från en rad platser runt om i landet.

Det är åtta separata vykort från Skillingaryd och sju av dem är kända av lokala samlare, alla utom det med folkskolan till höger i mitten.

Kortet längst ned till höger visar Stationsgatan där vi har vårt kansli, i det andra huset på vänster sida. Det är ett hus som byggdes 1916.

De här korten trycktes åren 1938–39.

Det satt två femöresfrimärken på kortet från början men det ena har tagits bort, troligen av en samlare som nog rev bort det. Kortet är som man ofta säger plundrat och här bara delvis.

Av texten kan man läsa att en person är i beredskapen så 1940 kan vara ett troligt år för när det postades. Mottagaren var bara cirka sex mil bort från  Skillingaryd.

 

 

Posta en kommentar