Vi i Halmstad minns Gunnar Dahlvig

Den 1 juni 2020 gick vår hedersmedlem Gunnar Dahlvig bort efter att ha kämpat med sin sjukdom under en längre tid. Halmstads Filatelistförening firade sitt 100-årsjubileum med utställningen Hallfrim 2016 och under det tidiga förberedelsearbetet åtog sig Gunnar det viktiga uppdraget som kommissarie.

Gunnar Dahlvig fotograferad 2008

Inte nog med det – han blev också ordförande i vår förening!

Hallfrim 2016 blev en stor framgång mycket tack vare Gunnars arbete och goda kontaktakter med den svenska och internationella filatelivärlden.

Gunnar föddes år 1929 och utbildade sig till civilingenjör. Han arbetade sedan som lärare och läromedelsförfattare. Efter flytten till Laholm blev han medlem i vår förening och en mycket trogen besökare på våra månadsmöten. Gunnar bidrog ofta med föredrag och kortare presentationer.

Från 1976 till 1988 var Gunnar ordförande i SMS (Svenska Motivsamlare) och år 1989 valdes han till ordförande i Sveriges Filatelist-Förbund. Under en period var han dessutom vicepresident i FIP:s motivkommission.

Gunnar hade mängder av uppdrag som svensk kommissarie för internationella utställningar och vi fick ofta höra spännande och ibland dråpliga historier från alla dessa evenemang. Han tjänstgjorde också under många år som juryman på utställningar.

Som samlare byggde han upp intressanta och underhållande exponat som hade rubriker som Vikingarna, Romantikens musik, Tennis och Vasaättens historia. På senare tid var det skånska slott och herresäten på vykort som fascinerade honom.

Gunnar fick i stort sett alla tänkbara filatelistiska utmärkelser både nationellt och internationellt. Han var Fellow i The Royal Philatelic Society London och hans namn finns på The Roll of Distinguished Philatelists. År 1996 tilldelades Gunnar Strandellmedaljen, den högsta utmärkelse en svensk filatelist kan få.

I vår förening var han hedersmedlem och vi kommer att sakna hans närvaro när verksamheten med månadsmöten åter kommer igång.

Halmstads Filatelistförening

Fotnot: Annonsen om begravningen finns på denna länk (pdf)

Posta en kommentar