Vi är i VM – och vi minns 58

Vi får säga buona notte Italia och glädjas åt att Sverige är i fotbolls-VM i Ryssland 2018.

Man kan inflika att ryssarna redan välkomnat oss genom ett frimärke som gavs ut för ett par år sedan. Det visar det frimärke som Ryssland (Sovjetunionen) gav ut till VM i Sverige 1958.

Förutom värdlandet vad det i övrigt Tjeckoslovakien som det året uppmärksammade VM med frimärken. Segrande Brasilien kom lite senare med ett hyllningsfrimärke.

Sverige spelade i kväll den avgörande matchen i VM-kvalet. Italien stod för motståndet. Efter svenskt 1–0 i den första matchen blev det 0–0 i returen på bortaplan och därmed var sensationen ett faktum.

För webbredaktören är fotboll nummer 1 och har sedan veckor tillbaka en anmälan klar till Malmex nästa sommar. Exponatet i open är nästan klart – bara finslipning återstår. Det har arbetsnamnet Fotbolls-VM 1958. (uppdaterat 171114 med notering om Sovjetunionen)

 

Posta en kommentar

3 kommentarer
 1. Arne Karlsson skriver:

  Den postförvaltning som utöver Tjeckoslovakien uppmärksammade Fotbolls VM 1958 var Sovjetunionen (och inte Ryssland). Riktigt är däremot att det är Ryssland som för ett par år sedan återgav det sovjetiska märket (“frimärke på frimärke”)

 2. Kent Jiresjö skriver:

  Och alla minns vi väl att Sverige vann över dåvarande Sovjetunionen i kvartsfinalen med 2-0 efter mål av Kurt Hamrin och Agne Simonsson.

 3. Sven VM skriver:

  Vackert! Tack för bilden!
  Vore intressant att läsa mer om VM-frimärken.
  Har ni kanske tips på lite artiklar och länkar?