Välkommen till Norrphil 2022

Det är med stor glädje, och stolthet, som jag äntligen får hälsa dig välkommen till Täby och vår utställning. Covid 19-pandemin ju ställde till det ordentligt och vi tingades flytta hela arrangemanget.

Frimärks- och vykortsutställningarna är vårt ansikte utåt.

Det är där som utställarna får visa resultatet av mångårigt samlande och stora forskningsinsatser. Dessa forskningsinsatser skulle, i många fall, duga som akademiska avhandlingar på grund av det djup och den bredd som de redovisar. Det är där som deltagare och besökare får möjlighet att visa hur mycket vackert det finns inom filatelin och deltiologin.

Det är också där vi får en chans att ge besökare idéer och uppslag till att påbörja, eller återuppta samlandet. Det är där som deltagande föreningar får en chans att värva nya medlemmar. Det är där som vi kan locka ungdomar att börja fascineras av en, för dom, ny värld. Det är där som handlare, postföretag och auktionärer får en chans att marknadsföra sin verksamhet och få nya kunder.

Därför är utställningarna så viktiga.

Passa på och njut. Passa på och fynda nya objekt till den egna samlingen. Passa på och träffa samlarkollegor från hela landet och, sist men inte minst, passa på och ha kul. På Nordia 2015 som vi hade i Upplands Väsby fick jag en träffande kommentar från hotellets kontaktperson under en av dagarna – ”Mats, det här är ju som ett enda stort släktkalas”.

Nu har vi chansen – Ta den!

Mats Söderberg
Ordförande i utställningskommittén

Posta en kommentar