Vad gör jag med dubbletterna?

Redaktören hittade denna broschyr som en gång i tiden gavs ut av SFF. Frågan är vad gör jag med dubbletterna?

Broschyren trycktes på den tiden då förbundet hade en auktionskommitté.

Hur säljer jag?
Man skriver att det är betydligt lättare at köpa än att sälja frimärken. Det stämmer nog fortfarande.

Det finns flera sätt
På den tiden var det vanligt med cirkulationshäften. Man monterade helt enkelt sina dubbletter i ett litet häfte, satte pris och med hjälp av olika sändlistor skickades dessa runt. Hade man tur så kom häftena tillbaka med många urplockade objekt och så småningom kom den ekonomiska redovisningen.

Man nämner också auktioner, som kan ske på lokala föreningar eller på den tiden också via centrala SFF-auktioner. Vanligare var nog att lämna till auktionsföretag.

Ett tredje sätt var direktförsäljning på föreningsmöten eller till handlare eller privatpersoner.

Hur gör man idag?
Idag finns det mycket begränsat med cirkulationsverksamhet. Auktionsföretagen är aktiva, men dom vill helst få in enbart bättre samlingar.

Via internet har en stor möjlighet öppnat sig. På sajter som Tradera och Samlamera omsätts idag stora mängder frimärken, brev och vykort. Räkna dock med att det tar mycket tid och stort tålamod.

Sterbhus
Idag rekommenderar vi sterbhus at kontakta en lokal frimärksklubb för en första rådgivning. Dom kan sedan tipsa om lämpliga kanaler för försäljning. Ett alternativ är att helt enkelt donera samlingen till Sveriges Filatelistförbund. Kontakta oss…

Posta en kommentar