Två nya museichefer på Postmuseum

Enhetscheferna Lotte Edsbrand och Malin Valentin kliver nu gemensamt in i rollen som museichef efter Pernilla Klingofström, som den 1 februari slutade i PostNord och tillträdde som museichef för Norrtälje konsthall.

– Vi har två kompetenta enhetschefer som kompletterar varandra på ett utmärkt sätt och som visat på gott samarbete i den utveckling Postmuseum haft under senare år. Det gör det naturligt att fortsätta i samma anda där de tillsammans delar på rollen som chef för Postmuseum, säger Britt- Inger Hahne, ansvarig för Postmuseum i PostNord.

Lotte Edsbrand är chef för enheten Publik & Samlingar och har tidigare bland annat arbetat som utställningsproducent och arkivpedagog på Postmuseum.

Malin Valentin är chef för enheten Kommunikation & Värdskap. Hon har tidigare bland annat arbetat som kommunikationschef på Regionteater Väst, marknads- och programansvarig på Vin & Sprithistoriska Museet och informatör på Vasamuseet.

– Tillsammans har vi gjort en stor förändringsresa på Postmuseum, där vi 2014 utsågs till Årets klättrare i imageundersökningen Stockholmarnas favoritmuseum. Vår ambition är att fortsätta klättra, säger Malin Valentin.

– Nu ser vi fram emot att ta verksamheten vidare. Vi är ett museum som är lekfullt, lärorikt och aktuellt. Kommunikationen i samhället blir allt viktigare, och vi kan visa hur den har utvecklats under nästan 400 år, säger Lotte Edsbrand.

150216_postmuseum_museichefer

Lotte Edsbrand och Malin Valentin blir museichefer. Foto: Ulf Michal

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic