TV: En bok om en gravör – Martin Mörck

Titeln är By Mörck och för den frimärksintresserade är det nog inte svårt att lista ut vem det handlar om. Det är danske Jon Nordstrøm som på 264 sidor presenterar gravören Martin Mörck.

Den 60-årige öbon Martin har sedan 1978 arbetat som frilansande gravör, illustratör och konstnär. Martins huvudsakliga produktionen har varit frimärken och sedlar. 830 frimärken signerade Martin finns i omlopp på över 50 miljoner, vilket gör honom till en av de mest publicerade konstnärerna i världen.

Martin Mörck har världen som arbetsplats, men också en stark känsla av hem. Han är född och uppvuxen i Sverige med ett svensk textildesigner som mor och en norsk grafisk designer som far.

I dag bor han på en liten ö utanför Göteborg – på väg ut mot Hönö, har sin verkstad i Christianshavn i Köpenhamn, reser regelbundet runt om i världen och har även fasta baser på Grönland och i Kina där han är ett par månader varje år. Martin Mörck produktion är omfattande och innefattar frimärken, böcker, anteckningar, tidskrifter, mode och mer.

Boken, By Mörck är fokuserad på Martins arbete med frimärken och för den som är intresserad av hans produktion är det en guldgruva. Mycket bilder och intressanta texter.

Författaren Jon Nordstrøm har skrivit flera böcker och det är ett omfattande arbete bakom bokutgivningen.

På torsdag den 14 april släpps boken officiellt.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Bella Cotter skriver:

    Vilken fantastisk konstform. Ögonblick fångade i små streck som tillsammans bildar ett häpnadsväckande konstverk. Underbart att få se dem samlade i en bok. Var kan jag köpa den?
    Hälsningar Bella Cotter

Drivs av Wordpress, av Cynatic