Trevlig Midsommar till alla!

Vi önskar alla våra läsare en trevlig Midsommar med denna Midsommarbild från vår kansliort Skillingaryd.Kortet har odelad baksida och är poststämplat 1905. Vi uppskattar att kortet är tryckt kring 1903.

Förlaget är M. Izikowitz, Jönköping. Markus Izikowitz hade butik i Jönköping kring 1900 men sommartid också en liten affär i Skillingaryd. Den fanns på militärens läger, det i dag benämnda Västra Lägret, alltså väster om Lagan och motorvägen.

Platsen med midsommarfirande är mitt på Slätten strax intill militärlägret och i bakgrunden ser man några militära byggnaden. På bilden ses såväl militärer som civilbefolkning. Det militära inslaget har alltid varit stort i Skillingaryd. I dag finns det dock inte många anställda som har expeditionen på Västra Lägret som bas. I dagslägret är det främst  några få civilanställda. 

Skillingaryd har varit militär övningsplats sedan mitten av 1600-talet och blev fast mötesplats för Jönköpings regemente år 1777. 1898 anlades det skjutfält som ligger  alldeles öster om motorvägen/E4.

I Skillingaryd finns sedan några år tillbaka ett stort militärmuseum benämnt Miliseum.

Midsommar firas på traditionellt sätt och till friliuftsgården Grönelund kommer årligen kända artister som i år Robert Wells med hustru  Maria, Det är firande där för 60:e året nu.

Vi önskar alla våra läsare en fin midsommar.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Bengt Bengtsson skriver:

    Glad midsommar önskar jag dig Per och dina medarbetare! Jag ser fram emot att i sommar besöka Miliseum. Vi ses i Malmö på Malmex 2018!
    Bästa hälsningar från Varberg,
    Bengt

Drivs av Wordpress, av Cynatic