Trelleborgs Frimärksklubbs firade 80-årsjubileum

Ulf Nilsson som är sekreterare i förbundsstyrelsen fick chansen att besöka Trelleborgs Frimärksklubbs 80-årsjubileum och förmånen att överräcka förbundets 50 årsplakett till Sven-Åke Andersson. 16 av klubbens medlemmar hade mött upp för att både fira klubbens jubileum och Sven-Åke.

Jubileumskort, designat av Mats Reimer

Klubbens sekreterare Mats Reimer hade designat klubbens jubileumskort som avbildade verk av Trelleborgs kända skulptör Axel Ebbe som gick bort samma år som klubben bildades. Tidigare ordförande Sune Brobeck berättade hur han börjat i ungdomen med pappersaffärens kuvert med urval för att senare avancera till att ställa ut på nationell nivå. Temat var järnvägen Lund-Trelleborg ett tacksamt ämne med lokal anknytning. Som sig bör på en skånsk fest var maten både riklig och god.

Plaketten överräcks till Sven-Åke Andersson av SFFs sekreterare Ulf Nilsson t.v.

Klubben har nyligen flyttat sin verksamhet till nya lokaler i AKKA mötesplats. Mötena sker månadsvis och många av klubbens medlemmar deltar. Klubben har haft utbyte med både danska och tyska vänklubbar, tyvärr har pandemin satt tillfälligt stopp för dessa. Som många andra klubbar är medelåldern ganska hög och problemet med att rekrytera nya medlemmar delas med andra klubbar.

Jubileumskort, designat av Mats Reimer

När jag körde hem reflekterade jag över hur många likheter och olikheter det finns mellan både klubbar och samlare men ändå så samlas alla för att föra filatelin vidare framåt och drivs av samma brinnande intresse.

Ulf Nilsson
Sekreterare
Sveriges Filatelistförbund

Posta en kommentar