Tog tjuv på bar gärning

På AB Philea har man tagit en tjuv på bar gärning och mannen som greps av polis på plats är misstänkt för att vid flera tillfällen ha stulit frimärken på auktionsföretaget i Stockholm. – Väldigt tråkigt att sådant här sker men vi har länge haft en misstanke och polisen gillrade därför en fälla. De två poliserna som var hos oss kunde direkt via kamera se att mannen tog frimärken, berättar Christer Svensson vid AB Philea. Mannen är inte särskilt känd i frimärkskretsar men däremot när det handlar om mynt. Det var vid en visning i februari som man på Philea via övervakningsfilm såg att mannen stal frimärken ur olika samlingar. Till saken hör att mannen inte bara sysslar med mynt utan samlar också en del på frimärken. Stölderna syntes på övervakningsfilmen och när det den 8 maj var premiär för visning av en ny auktion fanns polisen på plats och kunde se hur mannen stal frimärken.

– Mannen besöker oss regelbundet och sitter alltid på en plats där han har ryggen fri och kan se vår personal, säger Christer Svensson.

Mannen handlar också ofta på auktionerna – under årens lopp kanske till och med upp mot en miljon –men som sagt: misstänktes också för stölder. Den här gången hade mannen tagit ett tiotal frimärken värda kring 20.000 kronor. Han har erkänt stölder vid tre tillfällen.

Mannen har haft en hög post inom en statlig inrättning med anknytning till mynt och att han skulle vara en tjuv förvånar. Men polisen och på Philea har man nu bevis så det räcker att åtala mannen. Polisen bekräftar att mannen erkänt att han stulit frimärken vid tre tillfällen.

Posta en kommentar

2 kommentarer
  1. Kjell skriver:

    “Mannen handlar också ofta på auktionerna – under årens lopp kanske till och med upp mot en miljon”

    Jag hade inte en aning om att “en statlig inrättning” betalade sina tjänstemän så bra 😉

    • Ronald Fasth skriver:

      Bra gjort av dem som kom på honom. Synd att inte namn plubliceras, personen har troligen stulit på flera auktionsfirmor.