Till minne av Lennart Andréasson

Vi har fått det tråkiga beskedet att vår föreningsmedlem Lennart Andréasson har avlidit i en ålder av 95 år. Lennart var medlem i Borås Filatelistförening och tillika Sveriges Filatelistförbund i hela 72 år!

Antagligen något av ett rekord och dessutom en person, som varit aktiv och medverkat på våra möten och utställningar ända till de senaste åren, då han lämnade Borås och flyttade till Linköping för att komma sina kära lite närmare.

Vi kommer att minnas Lennart som en oerhört trogen föreningsmänniska och hans insatser för vår förening är absolut ”outstanding”. Han var liksom alltid ”närvarande” och dessutom var han vår egen ”auktionsgeneral” och ansvarade även för våra lotterier under flera decennier.

150413_lennart_andreasson_boras_avliden

Lennarts samlarområden var Ringtyp och på senare år även Tyskland, där han byggde upp en mycket fin samling. Hans breda kunskaper användes också i det viktiga färgnyansarbetet, som är mycket svårt. Här var Lennart vår egen ”färglikare” och många var de som kom till honom och ställde frågor om nyansernas beskaffenhet.

Lennart var också mycket tidigt ute med att samla vykort och 1991 var han med och bildade Föreningen Vykortens Vänner, som nu ingår i Borås Filatelistförening. Sin mycket stora samling av Borås-vykort donerade han till Stadsarkivet i Borås för några år sedan där de finns tillgängliga i Bildarkivet.

Välförtjänta utmärkelser, priser och medaljer fyllde prisskåpet i hemmet och därmed fördes den stolta traditionen av samlare, som Boråsföreningen har, vidare.

Lennart första arbete var som springpojke hos Ahns Bosättning, innan han började inom konfektion. Först hos Ahremarks och efter några år flyttade Lennart upp några våningar i huset, till Bröderna Magnussons Damkonfektion, där han var lagerchef och ansvarig för tyginköp och där han sedan arbetade och blev företaget troget ända till sin pensionering.

Sammanfattningsvis kan sägas, att Lennart stora intresse för frimärkssamlandet och hans glädje att kunna hjälpa till i olika sammanhang gör, att vi aldrig kommer att glömma honom. Han är för alltid med i vår förening och kommer att bli en uppskattad hedersmedlem.

Tack för allt Lennart!

För Borås Filatelistförening

Erik Hultman/Ordförande

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic