Till minne av Karl-Erik Allberg

Karl-Erik Allberg, initiativtagare till bildandet av Umeå Filatelistförening 1951, där han ingick i styrelsen som kassör och cirkulationsföreståndare, redaktör för medlemsblad och jubileumsskrifter, har under vårvintern 2014 tvingats lägga ner pincett och förstoringsglas för gott.

Han bidrog med flera artiklar i SFT om postal dokumentation med information inom sjöpostområdet, där många nya rön publicerats efter åtskillig tid av grundforskning.
Karl-Erik tillhörde SFF:s förbundsstyrelse åren 1975–1984 med erkänt goda arbetsinsatser och blev hedersmedlem i SFF år 1986.

Genom sitt engagemang i Föreningen Norden kombinerade ”KEA” det filatelistiska intresset för Island och Färöarna med sitt läraryrke.

Inom den svenska delen av samlingsområdet kan nämnas en nyansrik ringtypssamling, visad vid utställningar och klubbträffar samt KEA´s skötebarn – ångbåtspost.

Västeuropa, Israel, Egypten och Japan ingick också i KEA`s breda samlarspektrum.

Nu har dessvärre mannen som samlade små nära ting i vår filatelikrets gått bort och lämnat ett stort tomrum efter sig. Karl-Erik var in i det sista en hängiven samlare, vilket de som kände honom kan intyga.

Lars Gustafsson
Umeå Frimärks- och Vykortsförening

140819_karl_erik_Ahlberg_avliden

Karl-Erik Allberg har avlidit

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic