Svenska frimärken trycks i Frankrike

Postnord har tecknat ett avtal med Cartor Security Printing om produktion av svenska och danska frimärken. Formgivning och design kommer som tidigare att ske inom PostNord.

– I en allt mer digitaliserad värld minskar efterfrågan på frimärken i takt med att det skickas färre brev och fler paket. Det nya avtalet är ett sätt för Postnord att anpassa verksamheten till en förändrad marknad och skapa bättre förutsättningar för att utveckla frimärksutgivningen, säger Britt-Inger Hahne, chef Postnord Frimärken.

Under 2017 kommer produktionen av danska och svenska frimärken successivt att läggas över till Cartor Security Printing, ett globalt värdetryckeri med frimärken som specialitet. Verksamheten finns i Frankrike och England och tryckeriet levererar till postoperatörer och andra kunder i hela världen.

Tidigare har all produktion av danska och svenska frimärken skett internt inom Postnord, och formgivning och design av frimärkena kommer även fortsättningsvis att ligga inom företaget.

– Det har varit ett intensivt arbete att utvärdera tänkbara avtalsparter. Vi är mycket nöjda med att ha funnit en leverantör som uppfyller våra högt ställda krav, säger Britt-Inger Hahne.

Posta en kommentar

2 kommentarer
  1. kjellarvidsson skriver:

    Ska bli kul att se, OM – HUR resultatet av deras tryckpressar blir.

    Att enkelt kunna skilja äkta frimärken från de falska blir mitt mål.

    Idag klarar jag nog av det, men . . . . .

  2. Eric Johansson skriver:

    Var detta nödvändigt! Ska allt från oss i sverige

Drivs av Wordpress, av Cynatic