Stamps in Svedala – Den samlarvänliga mässan

Som ett smakprov på artiklar i nästa nummer av Filatelisten kommer här ett reportage under temat “Landet runt”

Lördagen den 10 september ägde traditionsenligt frimärks- och vykortsmässan Stamps in Svedala rum. Mässan har växt mycket sedan starten för mer än 20 år sedan och lockar idag både besökare och handlare från ett stort geografiskt område, långt utanför Skåne. I år fanns t.ex. handlare med från Tyskland och Danmark i söder och Stockholm i norr. Även PostNord fanns på plats och sålde frimärken i stora volymer. Så pass att vissa utgåvor tog slut av det som fanns medtaget.

Tyvärr märkte vi i år ett något lägre besöksantal, särskilt på eftermiddagen, jämfört med tidigare år. Förklaringen till detta är troligen en kombination av ökad smittspridning och sämre ekonomiska tider. De som kom kunde däremot göra nya fynd till sina samlingar i mässans stora och luftiga lokal, ta en kopp kaffe i cafeterian och träffa både SFF och Sfu. Båda förbunden fick nya medlemmar, vilket är roligt.

Jag pratade med flera handlare som var mycket nöjda med sin försäljning. Hade även förmånen att samtala med många besökare och flera av dem visade mer än gärna upp sina nyinköp och berättade hur dessa passade i den egna samlingen. Jag blir lika fascinerad varje gång jag får höra hur och
på vad det går att samla på. Upphör aldrig att bli positivt överraskad och kan bara konstatera att mångfalden och samlingsmöjligheterna är obegränsade. Det är bara den egna fantasin som sätter gränsen. Det är väl det som är vår hobbys stora styrka!

Från mässarrangörs håll gör vi vårt bästa för att skapa en bra mix av säljare och material. Detta för att alla ska kunna lämna mässan med en positiv upplevelse och nya objekt att berika sin samling med. Redan nu pågår planeringen inför nästa års mässa. Hoppas vi syns bland besökarna andra helgen i september 2023!

Text och foto: Andreas Björk

Posta en kommentar