Stämningsfull ödemarksbro blev vackrast i Finland

Finländarna har röstat fram det stämningsfulla märket Ödemarksbro, designat av Klaus Welp utgående från en bild taken av Juha Härkönen en vacker majkväll i Suomussalmi, till Finlands vackraste frimärke 2018. Det vinnande frimärket fick 13,7 procent av rösterna.

Ödemarksbron placerade sig också på andra plats i en tävling för frimärken med brotema i serien Europa som ordnades av Posteurop. Juryn jämförde märket och dess glödande färger med en impressionistisk målning.
– Ett frimärke som får så här goda betyg av både finländska kunder och en europeisk expertjury kan verkligen betraktas som lyckat, säger Postis Design manager Tommi Kantola.

Man kunde rösta på Finlands vackraste frimärke på Postis webbplats eller med ett postkort. I slutet av 2018 hade totalt 31 683 röster kommit in.

• Norrsken och svanar
Det näst populäraste frimärket, med 12,8 procent av rösterna, var ett utrikes fixvärdemärke designat av Stiina Hovi för arket Lapplands förtrollning, som avbildar norrsken ovanför ett vinterlandskap.

Stiina Hovi stod också bakom det märke som placerade sig på tredje plats, vars motiv är ett par svanar som fotograferats av Mikko Karjalainen. Detta märke, som fick 11,9 procent av rösterna, ingick i en serie rullfrimärken med finländska natursymboler som motiv.

Stiina Hovis märken med natursymboler tog också hem placeringarna 4–6. På fjärde plats kom ett märke med finsk spets som motiv, på femte plats ett märke med björnmotiv och på sjätte plats ett märke med liljekonvaljmotiv.

På sjunde plats kom ett annat brofrimärke i Klaus Welps Europa-serie. På åttonde och nionde plats kom alla hjärtans dag-frimärken designade av Leena Raappana-Luiro och på tionde plats ännu ett natursymbolsmärke av Stiina Hovi, detta med nyckelpigsmotiv.

Posta en kommentar