Stallykta vackrast 2012

Finländarna har röstat fram Stallykta som 2012 års vackraste frimärke, ett frimärke som utstrålar julfrid och en förväntansfull stämning.

Julfrimärket som har designats av Nina Rintala utkom i november i fjol. Stallykta var klar favorit med 2.470 röster, det vill säga 12,2 procent av samtliga 20.252 röster. Omröstningen ordnades på Postens webbplats.

Näst mest röster fick ett frimärke med lyktmotiv i frimärksarket Höstdröm som gavs ut i september i fjol och har designats av Miika Saksi. Det fick 1.582 röster, vilket motsvarar 7,8 procent av alla röster.

Frimärket Bottenhavets nationalpark med naturmotiv som Teemu Ollikainen har designat kom på tredje plats med 1.543 röster och 7,6 procent av rösterna totalt. Frimärket, som ingår i serien över finländska nationalparker, utkom i maj i fjol.

År 2012 utgavs 21 frimärkspublikationer med totalt 72 frimärken. På fjärde plats i omröstningen placerade sig frimärket Saimen i serien Europa: Visit Finland. Märkets motiv är en gammal reseaffisch och det har designats av Johannes Ekholm. Frimärket med en lekande kattunge i frimärkshäftet Keldjur som Satu Lusa har designat knep en femteplats i omröstningen om det vackraste frimärket.

Produktchef Tommi Kantola på Itella Posten AB är inte överraskad över omröstningens resultat. Han säger att natur- och djurmotiv alltid har tilltalat finländarna.

– Skojigt att även den avlägsna släktingen till Angry Birds, det vill säga HockeyBird, kvalade in på tio i topp. Även alla fyra frimärkena i häftet med Helene Schjerfbecks verk, som finländarna skattar högt, placerade sig bra, konstaterar Kantola.

Det frimärke som var populärast i Finland 2012.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic