SSPD:s uppmuntringspris till Bo Eriksson

SSPD, Sällskapet för svensk posthistorisk dokumentation, har delat ut sitt uppmuntringspris till Bo Eriksson. Syftet med priset är att uppmuntra posthistorisk forskning och dokumentation. Priset ges till någon som gjort en betydande insats inom ett svenskt posthistoriskt område.

Bosse har i många år samlat och dokumenterat posthistoria från nuvarande Östhammars kommun. Samlingen sträcker sig från förfilatelistisk tid fram tills det sista postkontoret, Norrskedika, öppnade år 1952. Tonvikten ligger på de poststämplar som användes vid de olika postanstalterna.

På utställningen Ienecopia 2019 ställde Bosse ut sin samling för första gången. Han fick 87 poäng – ett mycket fint resultat för en förstagångsutställare – och dessutom ett specialpris. Efter utställningen har han också hållit föredrag där han berättat om sitt samlingsområde, bland annat vid ett av SSPD:s möten i Postmuseum i Stockholm.

– Vi är glada att det kommer fram nya duktiga utställare inom svensk posthistoria. Bo Eriksson är en mycket välförtjänt mottagare av vårt uppmuntringspris, säger Staffan Karlsson, ordförande i SSPD.

Exponatet ”Posthistoria från Östhammars kommun 1736–1952” finns också att se på Filatelistförbundets utställningssajt Netex: http://netex.se/osthammars-posthistoria/.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic