Slaget om och i Storbritannien

Förra året kom frimärken till minnet om Slaget om Storbritannien och nu kanske det vore på sin plats med motsvarande om Slaget i Storbritannien. För det var verkligen ett slag mellan de två alternativ som i går delade Storbritannien i två nästan jämnstora läger: för och emot EU-medlemskap. Britterna röstade för att lämna EU och vi passar på att visa de sex frimärken som gavs ut för ganska precis ett år sedan till minne av Slaget om Storbritannien, luftstriderna med tyskarna.

Det var den 16 juli förra året som Royal Mail presenterade sex nya frimärken om slaget och i år har man kommit med fler frimärken med tema världskrigen. Till dem återkommer vi.

När det gäller EU finns det en hel del frimärken som anknyter till detta och det kan vara ett bra samlingsområde. Sedan är ju frågan om det kommer några frimärken som visar britternas EU-utträde. Det låter ju inte som troligt men man ska aldrig säga aldrig.

Vad EU-utträdet kommer att betyda för oss frimärkssamlare är väl för tidigt att säga. Det kommer kanske inte att påverka oss alls men teoretiskt sett kan det bli svårare att handla brittiska varor.  

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic