Sixten och Blixten på finska frimärken

Frimärkenas höstsäsong för finska Posti börjar kommande vecka, när fyra nya frimärksutgåvor med 13 olika frimärken kommer ut till försäljning onsdagen den 2 september. En av serierna visar Sixten och Blixten.

I en utgåva ses Sixten och Blixten, konstgrafik som fått pris av Posti och en målning av en liten drömmare.

Sixten och Blixten är kända från en populär barnboksserie, och har också figurerat på scenen och på vita duken. Duon har nu också tagit sig in i frimärkenas värld, där de förverkligar sin egen stil utan hinder.

Aino Havukainen och Sami Toivonen, som har illustrerat och designat frimärkshäftet, ville tänja på frimärkenas traditionella gränser och testa tekniska trick som de inte har kunnat använda i böckerna.
– Det här var ett roligt jobb, eftersom vi fick ganska fria händer när det gällde designen av frimärkena. Vi funderade på hur Sixten och Blixten själva skulle reagera på att förunnas en så stor ära och hur de skulle sköta projektet om de själva hade huvudansvaret. Det är alltså inte så konstigt att märkena i frimärkshäftet med den knasiga duon är lite huller om buller och har revor och hål, berättar Havukainen och Toivonen.

Frimärkshäftet Sixten och Blixten består av sex olika inrikes fixvärdemärken.

Posta en kommentar