Silverpostiljonen delas ut på Nordia 2016

Efter att ha delats ut 25 gånger på nationella utställningar med början på Tream i Malmö 1977, lyfts nu det mest ärofyllda priset inom svensk utställningsfilateli, Silverpostiljonen, till en högre nivå.

På Nordia 2016 i Jyväskylä i Finland kommer den bästa samlingen i tävlingsklasserna att belönas med den 26:e inteckningen i detta prestigefyllda vandringspris och en ny era inleds.

Den förste vinnaren var John Jacob Engellau med samlingen klassiskt Danmark, vilken året efter erövrade Internationell Grand Prix på CAPEX 78 i Toronto.

Andra kända filatelister som erövrat detta vandringspris är bland andra:

  • Erland Brand, även känd konstnär som har två inteckningar, erövrade med samma samling!
  • Kersti Larsson, som också har två inteckningar, men med olika samlingar. Den ena tillsammans med hennes make Bertil Larsson.
  • Joseph Hackmey, internationell storsamlare, för Cape of Good Hope.

Silverpostiljonen kommer framöver att delas ut på Nordia-utställningar eller nationella utställningar på hög nivå i Norden.

Statyetten, en postiljon till häst, är tillverkad av silversmeden Kjäll Arne Sahlin i tre kilo gediget silver. Vandringspriset åtföljs av ett diplom samt en medalj i silver av artonde storleken, som graveras på frånsidan med mottagarens namn och förblir dennes egendom.

silverpostiljonen-160214

Posta en kommentar