Samlartorget och Leuchtturm – på den svenska marknaden!

Samlartorget och Leuchtturm inleder samarbete på den svenska marknaden! Vi har pratat med Thomas Larsson på Samlartorget och ställt några frågor.

Thomas Larsson ägare av Samlartorget

Vem hade agenturen tidigare?
Tidigare så var det Collectia (kort tid Samlarcenter) som var ansvariga för Leuchtturm försäljningen i Sverige.

Har du en agentur eller endast en Åf?
Numera så är agenturer ovanligare utan de flesta bolag har en eller flera återförsäljare och vi har ni tecknat ett avtal (Samlartorget och Leuchtturm).

Vad är speciellt bra med Leuchturm?
Leuchtturm är det mest välkända märket på tillbehör till samlare, i huvudsak för frimärken och mynt men även en hel del andra samlarområde. Leuchtturm är även ett stort varumärke till bokhandeln.

Vad skiljer dem mot andra varumärke?
Leuchtturm har alltid satsat på kvalité i sina produkter och erbjuder både exklusiva varianter men även budgetvarianter.

Varför man skall köpa nya tillbehör?
Första anledningen är att man köper förvaring och display till sina samlarföremål och då vill man ha hela, rena tillbehör och med en garanti ifall något mot förmodan inte är som det skall vara, köper man begagnat har man inga garantier och man kan exempelvis få hem album som både luktar rök och är mögelskadat.

Hur ser du på samlarmarknaden?
Samlarmarknaden är bred och välmående, Covid-19 har slagit hårt på samhället på många plan och de flesta är trötta på att bara höra namnet Covid eller Corona. Men ska man kika på de positiva delar det medfört är att fler personer har haft tid med sina samlingar och fler personer har börjat samla, och det gäller allt från frimärken, mynt och samlarbilder som hockeykort och pokemonkort som vi med säljer. Många produkter som lanseras på marknaden är slutsålda genom förköp innan ens varorna landat hos oss återförsäljare vilket är både positivt och negativt, de positiva är ju självklart men den negativa sidan man ofta glömmer är att jag som återförsäljare vill ju ha varor till mina kunder, säljer det slut för snabbt måste man tyvärr ge ett tråkigt besked, vilket jag ogillar.

För mer information: www.samlartorget.se


Redaktörens anmärkning
Leuchtturm och andra fabrikat säljs också av Frimärksnetto: https://frimarksnetto.se/

Posta en kommentar