Samlardag och auktion i Kungsbacka

Lördagen den 10 november var det samlardag och frimärksauktion i ABF-huset i Kungsbacka. Åtta säljare var på plats med god blandning av material till försäljning.

– Kommersen var god hela tiden och stundtals var det riktigt trångt runt borden, berättar Kent Jiresjö från arrangerande Nordhallands FF.

Parallellt med handlarmarknaden pågick i ett annat rum auktionsvisning på de cirka 975 objekt som Nordhallands Filatelistförening gjort i ordning inför dagens auktion. Denna började klockan 13.00 och pågick lite drygt två timmar (med paus). Cirka 330 av objekten hade bud via Samlamera.sff.nu innan auktionen började och de runt 30 besökarna i salen spädde på så att totalt cirka 500 objekt bytte ägare med en omsättning på runt 35 000 kronor.

Resultatlistan kom senare under helgen upp på Samlamera och kvarvarande objekt finns också där till försäljning till fast pris november månad ut.

– Men inte nog med detta: I våningen under var det stor Frimärkslördag för ungdomen och cirka 40 ungdomar med föräldrar letade febrilt i plocklådan efter nya fynd, fick hjälp med att blöta loss märkena och torka dem innan de lades i kuvert för hemtransport, berättar Kent Jiresjö.

Rösta på bästa teckning av ett hundratal inlämnade teckningar ingick liksom att beskåda de utställningsexponat som föreningens ungdomar Rasmus och Anton visade upp.

Nio ungdomar, som tidigare inte var medlemmar i SFU, blev det under dagen. Alla ungdomar fick dessutom en gratislott till ett lotteri, en lott med garanterad vinst.

– Plus att inget barn gick hungrigt från Frimärkslördagen. Alla fick korv och dricka, avslutar Kent Jiresjö.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Kjell skriver:

    Utmärkt av Kungsbacka, att engagera ungdomar i filatelins underbara värld

Drivs av Wordpress, av Cynatic