Samlamera ger draghjälp till föreningsauktioner

 

Lördag den 26 oktober 2019 kunde Jönköpings FF:s auktionskommitté andas ut efter ett halvårs arbete med sin stora auktion.
– Det kom ett 40-tal samlare till vår föreningslokal på Duvgatan i Jönköping. Under några timmar klubbade det närmare 400 objekt i salen. På sajten Samlamera hade tidigare över 1 000 bud inkommit, uppger Hans-Ove Aldenbrink i föreningen.

– Jag som varit delaktig till sajten Samlamera vill här göra reklam till Sveriges klubbar att använda Samlamera för att hålla auktioner på. När man väl har kommit igång så är det kul att följa budgivningen på nätet dag för dag. Visst är det jobb med att arrangera auktioner, men samtidigt kul att träffas i auktionskommittén lite då och då, noterar ”HOA”.

– Det blir en social samvaro med prat under kaffet, vi slår våra ”kloka” huvuden ihop för att kolla på objekten så att de får så korrekt och bra beskrivning som möjligt. Samtidigt lär vi oss mycket om filateli från hela världen. Fotografering/skanning av det man lägger ut är mycket viktigt, annars får man inga bud. Har din förening frågor om auktioner på Samlamera så skicka ett mejl till hoa@aljodata.se.

Fotnot: Det var i mars 2011 som förbundet efter en tids utredning sjösatte Samlamera. Från förbundsstyrelsen var Hans-Uno Hansson huvudansvarig. Ansvarig från styrelsen är i dag Lars Nordberg som är adjungerad i styrelsen för Samlamera med flera områden. 

jff-auktion-191026-3

jff-auktion-191026-2

jff-auktion-191026-1

Posta en kommentar