Ryska Posten cyklar i Stockholm…

För en frimärkssamlare låter ”Ryska Posten” som något spännande och för en lantis var det fram till idag okänt vad denna Stockholmsverksamhet går ut på. Frimärken är det knappast tal om men väl andra transporter.

Nu lanserar Ryska Posten ”Det globala cykelbudet”. Det innebär att du kan beställa ett cykelbud precis vart du vill och precis hur långt du vill – innanför tullarna, utanför, till Huddinge, Göteborg, eller Bangkok. Det kanske tar lite längre tid och kostar lite mer, men ur miljösynpunkt är det väldigt mycket bättre. Vissa platser kan såklart bli svåra att leverera till, som öar eller världsdelar till vilka det saknas vägar. Men då hittar Ryska Posten andra, hyfsat miljövänliga, alternativ!

Kampanjen startas genom en installation på Norrmalmstorg där reklamtavlan drivs av Ryska Postens egna cykelbud. För att tavlan ska lysa måste de cykla för att hålla igång den. Med kampanjen på Norrmalmstorg och sin nya tjänst cyklar de inte bara längre än innan utan vill också visa att det alltid går att vara miljövänlig. Förväntningarna är att denna tjänst framför allt ska användas för Stockholms närområden som exempelvis Södertälje eller Huddinge dit normalt en bil skulle användas. Det kommer att ta något längre tid och kosta lite men för att uppmuntra kundernas miljömedvetna val reducerar Ryska Posten dessa ”långdistanscykelbud” med 25 procent.

– Vi vill ta vår ambition att vara miljövänliga ännu längre, även när det krävs att vi anstränger oss lite extra. Det ska bli spännande om någon av våra kunder beställer ett cykelbud till exempelvis Berlin, säger Lina Östlund, kampanjansvarig, om den nya satsningen.

Vore spännande att veta hur de makulerar ett brev om man skulle välja att skicka det med ”Ryska Posten”.

Fotnot om Ryska Posten enligt Wikipedia:

  • En sällskapslek
  • Titeln på en av Totte Wallins mest kända låtar
  • Ryska posten (Ryssland) (Почта России) – ett postföretag med monopol i Ryssland.
  • Ett expresservice-företag i Stockholm
  • Ett nyhetsbrev om Ryssland, som ges ut av Stefan Lindgren

ryska-posten-151229-cyklar

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic