Ramlådorna redan i Finland

SFF håller nu med finsk hjälp på att modernisera upphängningen för utställningsbladen på 500 stycken av förbundets (1000 ramsidor) ramar.

Arbetet genomförs av det finska förbundet inför Finlandia 2017. Investeringen finansernas genom sponsring till 50 procent och genom egen insats för den andra hälften. Förbundets insats läggas på plan över minst fem år.

Ramarna förses med en upphängningsanordning så att man slipper använda plastklippsen. Det kommer att gå mycket smidigare att båda sätta upp blad och plocka ned dem. Den 6 februari gjorde några medlemmar i Skivaryds Samlarklubb det sista arbetet inför transporten till Finland. Tre dagar senare kom en långtradare som tog med sig de 50 ramvagnarna.

Utställningen i finska Tammerfors är i slutet av maj och den är så stor att man behöver låna svenska ramar. De nordiska länderna har ett avtal där man kan låna ramar av varandra.

Utöver de 50 vagnarna till Finland kommer sju vagnar att gå direkt från ramlagret i Skillingaryd till en ungdomsutställning i Hägersten i Stockholm i mitten av maj.

Posta en kommentar