Prestigefyllt pris till PostNord

Danska frimärket med skådespelerskan Johanne Luise Heiberg har vunnit pris för bästa kombinationstryckta frimärke.

Priset delades nyligen ut i samband med Government Postage Stamp Printer’s Associations konferens i Kina.
 
Det prisbelönade frimärket är designat av Per Ingemann från PostNord Danmark Frimärken, graverat av den svenske frimärksgravören Lars Sjööblom och tryckts i kombinationen ståltryck och offset vid PostNords Frimärkstryckeri i Kista norr om Stockholm.
 
– Det är härligt att se att vårt samarbete fungerar så väl att kombinationen av våra kompetenser kan förstärka varandra och att vi får internationella erkännanden från specialister inom området på vår samlade förmåga, säger Martin Pingel, Designchef för Frimärken i Danmark och Jenny Ringström chef för frimärksproduktionen i Sverige.
 
Frimärket Johanne Luise Heiberg gavs ut hösten 2012 till 200-årsminnet av den berömda danska skådespelerskans födelse. Förlaga är en målning av Emilius Bærentzen.
 
Prisutdelaren Government Postage Stamp Printer’s Associations, GPSPA, är en sammanslutning av frimärktryckerier i statlig regi. GPSPA har världskonferens vartannat år och denna gång möttes man i Kina. Under konferenserna diskuterar man framför allt teknikutveckling, men delar också ut priser i sex frimärkskategorier, bland annat kombinationstryck.

141112_frimarke-Heiberg

Danskt, prisbelönt frimärke.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic