Postnords har nya satsningar för att minska trängseln

Som ytterligare ett led i att förhindra trängsel och smittorisk hos ombuden testar nu Postnord ett digitalt kösystem och öppnar ytterligare en genomkörning – denna gång i samarbete med Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg.

Pressbild

Det går redan nu att välja att hämta sitt paket i Svenska Mässans genomkörning och kommer man med bil så får man paketet lämnat direkt till bilen. Det här blir Postnords andra satsning i sitt slag, efter Stockholmsmässan i Älvsjö som öppnade förra veckan.

– Vi jobbar hela tiden för att hitta nya lösningar så att alla ska känna sig säkra när de hämtar ut sina paket i jul. , säger Mathias Olsson, chef för Postnords ombudsnät.

Just nu pilottestas det digitala kösystemet hos flera ombud, för att sedan kunna rullas ut under nästa vecka, på platser där det finns behov. Det digitala kösystemet effektiviserar paketutlämningen och gör det lättare att hålla avstånd på plats. Precis som det låter möjliggör det nya systemet att man kan köa på distans och gå in och hämta sitt paket först när det är ens tur. Det digitala kösystemet finns tillgängligt på Svenska Mässan och flera av Postnords ombud att använda från och med 7–11 december.

Samtidigt öppnar i dag den 4 december, Postnords andra genomkörnings-ombud på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg och alternativet är valbart i flera e-handelsföretag. Den 41 000 kvadratmeter stora anläggningen har möjlighet att hantera en stor mängd paket. Som gående kan man vänta tryggt med hjälp av den digitala kön eller få paketet levererat direkt till bilen, under tak i skydd mot väder och vind.

– Vi har sedan i våras arbetat med utökade säkerhetsrutiner för att ställa om och använda våra ytor efter nya behov som uppstått i och med coronapandemin. Tillsammans med Postnord är det här ett ypperligt sätt för oss att med vår stora anläggning och centrala läge hjälpa till att minska risken för smittspridning när man ska hämta sina paket, säger Benny Karlsson, försäljning- och marknadsdirektör, Svenska Mässan Gothia Towers.

Både Stockholmsmässans och Svenska Mässans genomkörning är tillgängliga för alla – oavsett postnummer.

Fotnot: Postnord använder de engelska orden drive thru för det som på svenska heter genomkörning.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Anders Backman skriver:

    Vad gör ni för oss i Täby?