PostNord har köpt Harlem Transport

PostNord har i dag slutfört förvärvet av 100 procent av aktierna i det norska logistikföretaget Harlem Transport AS.

Verksamheten ingår i PostNords räkenskaper från och med idag som en del av affärsområde Logistik. Förvärvet ger ett komplement till PostNords befintliga verksamhet i Norge och stärker ytterligare koncernens position på den växande norska logistikmarknaden.

Harlem Transport är ett välrenommerat transport- och logistikföretag i Norge. Företaget erbjuder primärt tjänster för transport av partigods inom fyra områden; dagligvaruhandel, industri, shipping samt retur och avfall. Företaget har en stark ställning som logistikleverantör till dagligvarubranschen och har avtal med ett antal större aktörer i branschen. Harlem Transport omsatte 2011 292 miljoner norska kronor. Antalet anställda uppgick till 211.

PostNords logistikverksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland omsatte 2011 cirka 13 miljarder svenska kronor. Verksamhetens tyngdpunkt är paket, pall, express och tredjepartslogistik. I Norge bedrivs PostNords logistikverksamhet genom Tollpost Globe AS, som med en omsättning på 2,7 miljarder norska kronor under 2011 är ett av Norges tre största logistikföretag.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic