Posten vann internationell omröstning

Posten Frimärken fortsätter att skörda internationella framgångar. Yehudi Menuhin Trophy 2013 för det mest populära musikfrimärket 2012 har efter en omröstning bland samlare över hela världen tilldelats Gustav III på Kungliga Operan. Formgivare är Gustav Mårtensson.

– Vi är självfallet mycket hedrade. Priset är ytterligare en bekräftelse på att vår frimärksproduktion är i världsklass, säger Britt-Inger Hahne som under sin tid som Postens frimärkschef varit med om att ta hem en rad prestigefyllda internationella utmärkelser.

Omröstningen om populäraste musikfrimärket i världen arrangeras sedan 1980 av International Philatelic Music Study Group med säte i Berlin.

Årets Yehudi Menuhin Trophy delas ut den 24 oktober i samband med invigningen av den internationella frimärksmässan i Sindelfingen i Tyskland. Posten deltar för tredje året i rad på denna populära mässa med försäljning av frimärken och frimärksprodukter.

Gustav III på Kungliga Operan är ett block med två frimärken som släpptes den 9 november 2012 i ett samarbete med franska La Poste. Motiven knyter an till fransmannen Daniel Aubers opera Maskeradbalen och den svenska baletten Gustav III.

Formgivare är Gustav Mårtensson som utgått från fotografier av C Lehenaff/Photononstop (noterna), IBL Bildbyrå/Bridgeman Art Library (kompositören Daniel Auber), Carl Thorborg (premiärdansören Olof Westring i rollen som Gustav III) och Alexander Kenney (Operainteriören).
Lars Sjööblom graverade frimärkena som trycktes i kombinationen ståltryck och offset vid Postnords frimärkstryckeri i Kista. Valören är 12 kronor, för utrikes brev och hälsningar.

130806_gustav_martensson

Gustav Mårtensson, formgivare. Foto: Henrik Karlsson

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic