Posten skänker 2 000 Värnamofrimärken

Dagen därpå 2 april kan vi berätta att det som följer var ett aprilskämt.
I samband med WERNAMO 2015 slutfördes en förhandling mellan SFF – PostNord om att sälja totalt 2 000 av de så kallade Värnamofrimärkena. Restupplagan brändes för ganska många år sedan men Posten behöll drygt 1 000 märken av vardera valören 55 öre och 80 öre.

Nu skänker Postnord dessa frimärken till SFF. Det finns några regler: Varje medlem i förbundet erbjuds att köpa 1 märke av vardera valören för 2 000 kronor kronor stycket. Efter annonsering i Filatelisten gäller att sända ansökan om att få köpa. Skulle intresset vara större än tillgången gäller den turordning som breven skickas till oss.

– Vi vill med detta ge så många samlare som möjligt chansen att komplettera sina samlingar till ett överkomligt pris och dessutom hjälper vi SFF, uppger man från PostNord.

För SFF handlar det om en intäkt på fyra miljoner kronor och pengarna kommer att öronmärkas för projekt som marknadsföring, renovering av utställningsramarna, bokutgivning med mera. Pengarna ska alltså inte gå till den ordinarie verksamheten och högst 400 000 kronor per år ska användas för projekten.

Försäljningen kommer inte att påbörjas förrän om ett år, den 1 april 2016, alltså alldeles före förbundskongressen.

55ore

Värnamofrimärke med valören 55 öre.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Louise skriver:

    April, ja!

Drivs av Wordpress, av Cynatic