Posten höjer boxavgiften med 600 kronor

Posten höjer avgiften för postbox från årsskiftet.

Avgiften är i dag 1 350 kronor och nu höjer man med nästan 50 procent till 1 950 kronor. Dessutom tillkommer moms.

I brevet till dem som har postbox finns inte det gamla priset med. Det står endast att det nya priset blir 1 950 kronor per år.

Posta en kommentar

2 kommentarer
 1. Kjell skriver:

  Intressant

  Det tolkar jag som ytterligare ett steg, att bli av med sina Företagscenter. De är bara en kostsam verksamhet. Man har ju på många orter tidigare begränsat Öppettiden.

  Nästa steg är att stänga FC helt.
  Företagskunder ska själva via nätet sköta posthanteringen. Större kunder köper (tvingas köpa) tjänsten “Hämta lämna paket” av Postnord. Annars blir det hämta på typ ICA.

  När alla postboxar och kundbesök på FC, är avvecklade, så kan man stänga dem. ICA, Maxi och alla de andra, tar ju redan över privatkunderna.

  Då kan Postnord ägna all kraft på de 8-9 postterminaler som finns kvar. Naturligtvis även fortsätta “ösa” ut nya frimärke i klass med arabstaterna.
  Det här är inte negativt, utan bara realistiskt och min syn på ekonomin rent praktiskt.

 2. Hans Lindberg skriver:

  Nu har Postnord höjt postboxens pris till 4 560 kronor från och med den 1/1 2021, det vill säga med 75 procent. Detta för en tjänst som var gratis då vi fick vår första postbox under sjuttiotalet. Tjänsten skall naturligtvis inte kosta något då den är mycket rationellare för brevbäraren än att dela ut posten i brevlådor. I vissa områden här på landet har man till och med samlat alla lådorna på ett ställe för att förenkla – detta blir ju precis som en postbox – men utan kostnad. Ologiskt!
  På Skatteverket registrerade vi postboxen som en särskild postadress (25 § andra stycket FOL). Det finns många som inte vill ha sin post till bostadsadressen av olika skäl. Skall nu detta bestraffas? Kanske en politisk fråga för att få Postnord att ändra sitt beteende?

Drivs av Wordpress, av Cynatic