Posten ger ut frimärken med Zlatan Ibrahimović

Få andra svenska idrottsmän har varit i närheten av den stjärnstatus som Zlatan Ibrahimović uppnått både i svenska fotbollslandslaget och i en rad internationella storklubbar. Den 27 mars 2014 ger Posten ut fem nya frimärksmotiv med Sveriges främste fotbollspelare genom tiderna.
– Vi vet sedan tidigare att många väljer frimärken efter motiv. Jag är mycket stolt och glad att presentera att vi under nästa år kommer att ge ut ett häfte frimärken med Zlatan Ibrahimović. Och om vi med dessa frimärken kan nå helt nya målgrupper, som idag varken skickar eller får brev är det fantastiskt, säger frimärkschef Britt-Inger Hahne.

– Det är en stor ära att hamna på frimärke och jag är väldigt glad och stolt över att vara utvald. Själv får jag mest räkningar och det är sällan de har fina frimärken. Kanske det blir ändring nu, säger Zlatan Ibrahimović.

Frimärkena har utformats av Nina Ulmaja på uppdrag av Posten och i samarbete med Zlatan Ibrahimović själv. Tryckning har skett i offset vid PostNords frimärkstryckeri i Stockholm, och förpackningen är häfte med tio frimärken och fem motiv. Valören är för inrikes brev och hälsningar.

140327_zlatan_frimarke

Posta en kommentar

3 kommentarer
  1. Ingeman Jönsson skriver:

    Zlatan på torsdag 27/3, det verkar upplagt för Frimärkets Dag med Tema Fotboll på lördagen 29/3. När kommer denna numera officiella hemlighet att utannonseras?

  2. Ingeman Jönsson skriver:

    Tillägg till mitt inlägg 13/11.
    I dag kom SFU:s medlemstidning Sfung, och där på sidan 15 har ordföranden Christer Andersson ordet och nämner bl.a. att Frimärkets Dag troligen blir den 29 mars 2014.

  3. […] Posten ger ut frimärken med Zlatan Ibrahimović […]