Peter tog hem högsta priset i Thailand

Vi har berättat om de svenska resultaten från Thailand 2018 men missade att berätta om en svensk SFF-medlem som bor i Danmark och som nådde en fantastisk framgång. Peter Wittsten fick nämligen Grand Prix d´honour.

Detta får anses var den högsta filatelistiska utmärkelsen i konkurrensklasserna och det gick till Peter med ett klassiskt svenskt exponat: Sweden 1855–1872 – The first five stamp issues. På svenska: Sverige 1855–1872 – de fem första frimärksutgåvorna. Han har tidigare bland annat vunnit nordisk Grand Prix i Stockholm med detta.

Nu deltog Peter i Champion Chip class – mästarklassen – efter att ha fått stort guld i Melbourne 2013, New York 2016, Taipee 2017 och Singapore 2017

Den danske kommissarien – Henrik Mouritsen – skriver på det danska förbundets hemsida: Peter Wittsten vandt Grand Prix d´honour.- Den største pris man kan vinde i FIP-regi. Det vil stige at hans eksponat blev stemt hjem som det bedste i mesterklassen. Det sker cirka 1 gang i hver menneskealder for en dansker!

– Nu är jag dock fortfarande svensk i själ och hjärta, kommenterar en glad Peter som dock själv inte var på plats vid utställningen i Bangkok i Thailand.

Priset är en Thailändsk staty:
– Det lär fylla en resväska, säger Peter glatt.

Posta en kommentar