Peter är ny i expertrådet

SFF har ett expertråd och Peter Lorentzon har blivit ny medlem i detta efter Roland Frahm som avled förra året.
Peter Lorentzon syntes förra året bland annat som föredragshållare i samband med frimärksutställningen Hallfrim i Halmstad. Då talade han om ”Gåvor och donationer till Postmuseum”.

Peter är 67 år och bor i Sundbyberg utanför Stockholm.
Han är utbildad tandtekniker, sedan 1976 med eget laboratorium inom protetik och tandreglering, fram till pensioneringen.
– Mitt huvudintresse är svensk filateli och posthistoria med särskild inriktning på avarter, feltryck och tryckteknik – främst under åren 1872–1920. Det är områden som också gett inspiration till föredrag och artiklar. Jag är också mycket intresserad av stämpeltyper och hembygdsfilateli, noterar Peter.

I expertrådet ingår Helena Obermüller Wilén (ordförande) samt Göran Heijtz, Robert Mattson, Olle Pettersson och Peter Lorentzon.

161126-peter-loretnzon-170128-pr

Peter Lorentzon

Posta en kommentar

2 kommentarer
 1. Claes Hederstierna skriver:

  Gratulerar! Dessutom är Peter en ytterst sympatisk, vänlig och alltid lika hjälpsam person!

 2. Gunnar Dahlstrand skriver:

  Hej Peter! Fick ett brev till påseende med två sammanhängande Oscarsmärken 5 öre. En nu avliden medlem Wändahl har noterat att detta är ett häftespar. Finns det säkra tecken på det? Perforering eller annat. Givetvis sent datum men kan man kolla in detta på något vis???
  Grattis till nya rollen! Du är uppskattad för fina artiklar.
  Mvh
  Gunnar Dahlstrand
  medl. 3756 mm
  PS. Tar med det till Malmökongressen för säkerhets skull.