OS-mässa till Göteborg

Idrottsmuseet i Göteborg kommer i maj 2016 att arrangera World Olympic Collectors Fair, världens största mässa inom olympisk memorabilia. Mässan är årligen återkommande arrangeras under överinseende av IOK, Internationella Olympiska Kommittén. Den för samman världens samlare av olympisk memorabilia, filateli och numismatik med auktionshus och hundratalet utställare från hela världen.

– Det är med stor glädje vi mottar beskedet att Göteborgs Idrottsmuseum kommer att få möjlighet att stå värd för denna mässa. Jag har själv närvarat när den tidigare arrangerats i andra länder och det är ett fantastiskt tillfälle att marknadsföra oss själva och Göteborg, säger Hans Elbel, intendent på Idrottsmuseet.

– Den olympiska historien är spännande och det är roligt med arrangemang där den uppmärksammas. Det är väldigt spännande att denna mässa kommer till Göteborg, som länge varit en fantastisk eventstad. Jag är övertygad om att det blir ett lyckat arrangemang, säger David Lega, ordförande för Idrottsmuseet.

Mässan kommer att anordnas den 13–15 maj 2016 i anslutning till Idrottsmuseet i Göteborg som är beläget på Kvibergsområdet i Göteborg.

104_siming-02-1912-serie2

Ett av många svenska vykort till OS 1912. Nummer 104.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic