Ordföranderapport från kongressen

Förbundets kongress i Skara startade med SFF-dagar fredag 15 och lördag 16 april. Kongressen startade på eftermiddagen den 16 april och avslutades på förmiddagen den 17 april.

Skara Filatelistförening med Gösta Karlsson i spetsen hade organiserat kongressen tillsammans med Per Bunnstad och Therese Fornstål på kansliet. SFF-dagarna ägde rum på Stadshotellet i Skara och där deltog cirka 20 handlare, PostNord, SFU, riksföreningar med flera. Här var även flera intressanta föredrag.

På kongressen deltog drygt 60 delegater från nästan lika många föreningar. Under första kongressdagen behandlades snabbt verksamheten under 2014 och 2015 med ett avbrott för utdelning av Strandellmedaljen. Strandellmedaljör blev Bengt Bengtsson och Lennart Daun gjorde en fin beskrivning av Bengts arbete inom den organiserade filatelin samt hans erfarenheter som utställare och juryman. Se särskild artikel.

Motionerna började behandlas under lördagens eftermiddag. Till kongressen hade inkommit åtta motioner och den åttonde motionen hann vi inte färdigbehandla på lördagen.

Kongressförhandlingarna avbröts för en bankett som ordnats på Stadshotellet.

På söndag förmiddag fortsatte kongressförhandlingarna och sedan den sista motionen behandlats genomfördes val till den nya förbundsstyrelsen och till andra funktioner.

Två ledamöter i den gamla styrelsen, Börje Mårtensson och Hans-Ove Aldenbrink, hade avsagt sig omval.

Övriga ledamöter valdes om och till de vakanta platserna valdes Lars Haagen, aktiv i bland andra Hässleholms Filatelistförening och Ulf Johansson, aktiv i bland andra Hudiksvalls Frimärks- och Vykortsförening.

Mer om kongressen kommer i andra artiklar.

Bo Dahlner

 

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic