Nya frimärken med hockeyhjältar

Inför ishockey-VM på hemmaplan är Posten tillbaka i rinken med Börje Salming, Jörgen Jönsson, Nicklas Lidström och Henrik Lundqvist – svenska hockeyhjältar med internationell stjärnstatus. På torsdag den 14 mars kommer frimärkena med några av Sveriges främsta ishockeyspelare genom tiderna. Sport är ett av de allra mest efterfrågade frimärksmotiven. Premiär för ishockey på svenska frimärken var redan på 1950-talet. Sven Tumba och Mats Sundin är två av dem som förevigats på detta sätt.

– Det mest omskrivna frimärket i modern tid är definitivt ”Foppa-märket” från 1995 med Peter Forsbergs suveräna straffmål från OS 1994 i Lillehammer. Nu gör vi något så ovanligt som ett nytryck av frimärket för souvenirarket Hockey, säger Postens frimärkschef Britt-Inger Hahne.

Fakta om de nya frimärkena 14 mars

Hockeyhjältar Frimärkena har formgivits av Eva Wilsson efter fotografier av Andreas Hillergren/Bildbyrån, Sören Andersson/Bildbyrån, Peter Krüger/Bildbyrån och Daniel Nilsson/Bildbyrån samt Getty Images.

Tryckning har skett i offset och förpackningen är häfte med 10 självhäftande frimärken och 4 motiv.

Valören är för inrikes brev och hälsningar.

Souvenirark Hockey Arket med 9 frimärken (valören 6 kr) har utformats av Eva Wilsson, som uppdaterat Lars Sjööbloms formgivning med ny valör och nytt årtal.

Förlagor: fotografier av Gerry Hershorn/Scanpix (frimärket) och Per Myrehed (ramen). Frimärket graverades av Lars Sjööblom.

 

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. kjellarvidsson skriver:

    I fjol gav Posten ut ett NYTT frimärke i veckan !

    Försöker man överträffa det rekordet i år ? ? ?

Drivs av Wordpress, av Cynatic