Ny chefredaktör för Facitkatalogerna

Efter 15 år som vd och redaktör har Leif Jaråker beslutat att lämna över ansvaret för Facit katalogerna. Han lämnar dock inte företaget helt då han behåller sin plats i styrelsen. Ny chefredaktör blir Gunnar Lithén, erfaren filatelist och belönad utställare.
Gunnar har arbetat med drift och användarsupport av datorer sedan 1968. Under 19 år arbetade han åt Svenska Försvaret. Från 1987 arbetade han åt internationella företag som NCR Svenska AB, AT&T, Sun microsystems AB och slutligen för Oracle Svenska AB.
Inom filatelin är Gunnar Lithén en av landets främsta posthistoriker och medlem av SSPD, Sällskapet för Svensk Posthistorisk Dokumentation. Gunnars expertområde är framför allt svenska ångbåtspostexpeditioner, där han har den främsta kunskapen och dokumentationen som finns att tillgå. Sitt utställningsexponat “Cancellations from Swedish steamship mail post offices from 1869 and up to 1951” har Gunnar ställt ut sedan 2008 och förra året  vann det internationella guldmedaljer både i Thailand och i Brasilien. Gunnar är också medlem i Riksföreningen för Hembygdsfilateli, Stockholms Filatelist-sällskap och Solna Frimärkssamlarförening.

Gunnar kommer som chefredaktör att ansvara för de redaktionella uppgifterna kring Facitkatalogerna. Det är han, tillsammans med katalogkommittén, som kommer att ansvara för uppdateringar samt hålla kontakt med skribenter och annonsörer. Nästa utgivning är Facit Special 2015 som kommer ut lagom till den nationella utställningen BALTEX 2014 i Malmö sista helgen i augusti. Här kommer man också att kunna träffa Gunnar i Postiljonens monter samt i framtiden även på andra nationella filatelistiska evenemang. Gunnar Lithén utgår från Kista men bolagets adress kommer att vara i Malmö där administrationen kommer att skötas med Lars-Olow Carlsson som ny vd för Facit Förlags AB.

140206_gunnar_lithen

Gunnar Lithén,ny chefredaktör för Facit.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic