Nu levererar Postnord på lördagar till två miljoner hushåll

I takt med att allt fler e-handlar utökar Postnord sina leveranser till att omfatta sex dagar i veckan. Omkring två miljoner hushåll kommer att kunna få sina paket levererade på lördagar från och med mitten av november.

Under 2020 ökade e-handeln med 40 procent och i den senaste E-barometern, presenterad under Retail Day den 21 september, är det tydligt att tillväxttakten inte kommer att avta. Under andra kvartalet 2021 ökade e-handeln med ytterligare 16 procent.

  • E-handelsföretagens lagerverksamheter har i allt högre utsträckning öppet under helgerna. Det betyder att även vi på Postnord utökar våra tider. Konsumenterna förväntar sig hög flexibilitet och tillgång till sina köp. Dessa förväntningar vill vi självklart leva upp till, säger Peter Hesslin, chef för e-handel.

Postnord kommer under hösten att införa en rad förändringar för att öka både kundnytta och kundnöjdhet genom att förenkla de interna processerna. Fler dagar för hemleveranser är en av dessa förändringar.

Tidigare år har Postnord utökat sin service under högsäsong, det vill säga perioden mellan Black Friday och jul, och nu när kunderna skickar allt fler paket blir den servicen Postnords nya standard.

Uppsala, Helsingborg, Lund, Trelleborg, Landskrona och utvalda områden i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer i ett första steg att kunna få leveranser hem på lördagar. I ett nästa steg får boende i fler av Sveriges större städer samma service.

  • Vi har ett tydligt fokus med utvecklingen av våra tjänster, vi ska skapa bra och smidig service! Jag är stolt över att vi nu kan leverera på ännu fler tider till två miljoner hushåll, vilket i runda slängar innebär nära fyra miljoner människor, säger Peter Hesslin.

Hemleverans på lördagar införs den 13 november för tjänsten Mypack Home. Samtidigt utökar Postnord lördagsleveranserna till ombuden för tjänsten Mypack Collect. Även Postnords paketboxar i de ovan nämnda områdena får lördagsutkörning. Läs mer på Postnord.se.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Bertil Larsson skriver:

    Vad bra för en del av Sveriges befolkning – medan vi som inte bor i dessa regioner för klara oss utan denna service. I stället har vi fått det tvärtom – en vecka får vi post tre dagar i veckan, den andra endast två! Måndag – onsdag – fredag – tisdag – torsdag. Så om vi inte får vårt väntade paket på torsdag får vi alltså vänta FEM DAGAR till på tisdag.
    Tyvärr äv vårt land uppdelat på storstäder och övriga delar! Ändå betalar vi samma skatt och porto.