Mycket sevärt på dansk utställningssida

Filatelistklubben i Köpenhamn hade planerat en utställning i DGI-Byen i oktober, men den pågående covid-19-pandemin har skapat utmaningar. I stället för en publik utställning blir det en på internet och den pågår som bäst.

Två svenskar finns med bland utställarna: Mikael Carlsson och Lennart Järnum och vi hoppas få resultat hur det gått för dem. Det är nämligen en jurybedömd utställning.

KPKs styrelse beslutade i augusti att avbryta utställningen i DGI-Byen och man började omedelbart etablera en virtuella utställning på KPK:s webbplats.

– Under utställningen erbjuder vi 21 utmärkta exponat, varav 16 i tävlingsklassen. Vi erbjuder fri tillgång till KPKs frimärksdatabas, tillgång till Børge Schaffers tvåfärgade Øre-material, tillgång till helarkmaterial runt 1864-upplagan och mycket mer. Vi vill att du ska känna att du är på en “riktig” show, förutom att vi inte kan erbjuda en social fysisk träff med dina samlarvänner, noterar Lars Peter Svendsen som är ordförande i Köpenhamns Filatelistklubb.

• Man hittar utställningssidan på följande länk: https://www.kpk.dk/udstillinger/

Posta en kommentar