”Modernt” häfte sålt för 200.000

För oss som samlar OS från värdlandet var det en speciell tilldragelse i dag.

Auktionsfirman Mossgreen i Australien har under dagens auktion sålt ett häfte med sex frimärken med motiv från OS I Melbourne 1956. Utropspriset var 25.000 australiska dollar och slutade på 26.400. I svenska kronor drygt 168.000. Sedan tillkommer provision. Det hela landet därmed på nog lite drygt 200.000. Det var dock ett lägre pris än förväntat. Vi förmodar att det i katalogen handlade om australiska dollar och inte amerikanska.

Vad var det då för speciellt med detta block? Frimärkena ser ju ut som de vanliga. Skillnaden är dock uppenbar: Det är valören 3,5 pence mot 4 för de som kom i bruk. Ett fåtal av de med 3,5 pence har ändå kommit ut på marknaden.

De flesta av oss som samlar på OS-frimärken kunde inte vara med att buda, av förklarliga skäl. Alla har vi nog märket i valören 4 pence och det duger alldeles utmärkt i samlingen.

Just det där med OS och arrangörslandet gick jag personligen över till redan för 25 år sedan. det var inte lönt att försöka få kompletta serier med OS-frimärken då både ”kreti och pleti” gav ut sådana. Det blev snarare som bokmärken än frimärken.

Det är tufft nog ändå att försöka få till en bra samling även om man begränsar sig till arrangörslandets frimärken.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic