Modefrimärken från Danmark

I dag presenterar Danmark två nya frimärken och det är premiär för märken skapade av danska modedesigners.

– Danska modedesigners har de senaste åren utmärkt sig iögonfallande. Danskt mode intar en framstående plats i den europeiska modevärlden och har blivit ett av våra stora exportföretag. Den bedriften vill vi erkänna med våra frimärken som små bitar av kulturhistoria bör återspegla det aktuella. Därför låter vi två danska märkeskläder utvecklas konstnärligt av dessa speciella frimärken, säger Carol Reipuert, chef för Post Danmark, Frimärken.

De två modefrimärkena presenterades av designers Malene Birger och Silas Adler vid en presskonferens under Köpenhamns modevecka.

Malene Birger är en känt namn medan Silas Adler är den nya, unga snabbväxande designer.

Båda formgivare har lagt mycket möda i den ädla uppgiften att få helt fria händer att utforma frimärken för att fira den danska modebranschen.

– Uppgiften i sig är den mer hedervärd och så olik allt annat jag har provat, och krävs därför också en del tankar, säger Malene Birger och Silas Adler håller med om att arbetet med ett frimärke har varit något alldeles extra:

– Jag blev mycket stolt och glad över att bli utvald för jobbet och har lagt mycket tid på designen av frimärket. Det är lite samma sak som ett brev som kan något mer än ett mail. Vi skickar alltid våra inbjudningar per post. Det är ingen upplevelse att få ett e-post, men med en pappersinbjudan börjar showen redan när du får det. Det kan vara så stor att man hänger upp det. Det kan bli ett minne precis som frimärket.

Modefrimärkena är graverade av Bertil Skov Jørgensen och är självhäftande i koppartryck/offset.

Från 5 augusti till 2 september är det också en utställning på Post-och telekommunikation Museum, där man kan titta på modefrimärkerna och hur de blev till.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic