Massutskick av nytt bluffmejl kring Postnord

Nu cirkulerar en ny version av falska e-postmeddelanden, så kallade phishingmejl, som ser ut att komma från Postnord. Den här gången har e-postmeddelandet rubriken ”Ditt paket är redo på posten”. Avsändaren ser ut att vara Postnord, men det är bedragare som ligger bakom.

– Postnord har ingenting med utskicket att göra, och kan tyvärr inte heller göra något åt det annat än att varna för dessa falska e-postmeddelanden, uppger man i ett pressmeddelande.

E-postmeddelandet inleds med ”Ditt paket väntar på dig” och fortsätter med: ”Ditt paket med spårningsnummer SE200039928EYR20. Paketet har försökt levereras till dig. Vi har därför infört en avgift på 5 kronor”. Mottagaren uppmanas ladda ned ett formulär som ”ska överlämnas till posten”. Om man inte hämtar ut paketet inom 10 dagar påstås Postnord ta en avgift på 47 kronor per dag.

Det finns även andra versioner men samtlig åsyftar till att lura mottagaren.

Postnord skickar inte e-post om leveranser på detta sätt, och tar aldrig ut avgift för att paket ligger hos ett ombud. Vi uppmanar den som har fått mejlet att genast radera det. Klicka inte på några länkar, försök inte spåra försändelsen och följ inte några av de andra instruktionerna i det falska e-postmeddelandet.

postnord-bluffmejl-160203

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic