Många nya frimärken från Postnord

Svenska Postnord presenterade under torsdagen flera nya frimärksserier.

En serie består av fem nya frimärken med motiv av en av Sveriges mest älskade konstnärer. Lars Lerin anses vara en av världens mest framstående akvarellister och har gett ut över 50 böcker med text och illustrationer. Från den 24 augusti fanns frimärkena att köpa.

– När allt fler hälsningar skickas elektroniskt blir en hälsning i postlådan alltmer exklusiv och många väljer frimärksmotiv noga. Därför är det roligt att kunna erbjuda samtida konst i miniformat till alla brevskrivare i landet, säger Britt-Inger Hahne, chef Postnord Frimärken.

Motiven har valts i nära samarbete med Lars Lerin och formgivits av Gustav Mårtensson.

Ännu fler nya frimärken
Den 24 augusti släpptes också frimärken med äpplen och medicinalväxter. Äpplen är en populär frukt och ett av de mest odlade fruktträden i Sverige. Hösten är skördetid, och det mångsidiga äpplet blir till mos, must och paj. Nu finns det också på frimärke, med design av Eva Wilson efter foton av Per Myrehed.

Medicinalväxternas historia är lika gammal som människans. Långt före pillerburkarna lärde vi oss att använda växter i medicinska syften. De detaljerade teckningarna av de nyttiga växterna Groblad, Johannesört och Fingerborgsblomma är hämtade ur Hagströmerbibliotekets samlingar och märkena är designade av Gustav Mårtensson.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Kjell skriver:

    Vad använder jag 5 kr frimärket till ?

    Hur tänkte Hahne, att den valören skulle användas ?