Många fynd på Fredriksons mässa

Det går att göra många fynd på frimärks- och vykortsmässor:
– Se bara vilken praktstämpel, sa en köpare som gjorde ett riktigt kap hos en av de 20-talet säljarna på plats.

Att gå på frimärksmässa som hos Göran Fredriksons i Dalheimers hus i Göteborg är en fröjd.
– Jag gillar att besöka dessa mässor inte bara för att handla utan för att träffa andra samlare och byta tankar inom vårt samlande. Jag rekommenderar alla att besöka olika mässor nu när det mesta materialet byter ägare digitalt på nätet. Att besöka mässor och träffa kollegor ger filatelin ett stort plus, säger Hans-Ove Aldenbrink från Jönköpings som var en av många som i lördags hade sökt sig till mässan.

Göran Fredrikson hade som vanligt inbjudit SFF och en trio från Borås FF såg till att förbundet syntes. Här sålde man lite böcker och värvade en handfull nya medlemmar.

Säljarna på plats verkade nöjda. Köplusten var stor och det gjordes många fynd.

För egen del blev det många lite billigare vykort men även ett kap: Ett brev med den ovanliga stämpel Boaryd i G-län 1877 som hade färdats till Jönköping. Numera finns det här brevomslaget lite drygt fyra mil söder om Jönköping och kan nog passa in i hembygdsexponatet.
Det är trevligt att träffa andra samlare och fint när man kommer hem och går igenom det inköpta.

Sedan var det ju också positivt att en känd Göteborgare tackade ja till att ingå i en av förbundets kommande arbetsgrupper. Helt enkelt en lyckad dag. Inte blev den sämre för alla som håller på ishockeylaget Frölunda som tog hem titeln som Europamästare tre dagar senare.

Posta en kommentar