Många brev kan vara på drift

Postnord har undersökt hur många brev som försvinner i hanteringen, men hur stort problemet är vill företaget inte berätta. Svenska Dagbladet har dock fått ut Postnords tidigare sekretessbelagda interna kvalitetsundersökningar från PTS, Post- och telestyrelsen.

Tidningen skriver att 0,3 procent av förra åets utsända testbrev (med så kallade transpondrar) betecknas som ”försvunna”. Skulle man använda den siffran på den totala brevmängden 2016 – drygt 1,8 miljarder – betyder det att 5,5 miljoner brev kan ha kommit på avvägar.

– 5,5 miljoner är ju ett tak men förutsatt att den här undersökningen är representativ för Postnords hela brevhantering så kan det röra sig om någon eller några miljoner brev, säger Joakim Levin, sakkunnig i ekonomisk analys på PTS, till Svenska Dagbladet.

Enligt Postnord är det vanligaste skälet till att brev räknas som försvunna att transpondern slutat fungera.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Kjell skriver:

    “Enligt Postnord är det vanligaste skälet till att brev räknas som försvunna att transpondern slutat fungera.”

    Hur dumma personer finns det på PostNord ? ? ?

    Bara för att en transponder slutar fungera, så försvinner väl INTE HELA brevet. Det har väl en adress och transporteras väl dit, oavsett vad som finns inuti kuvertet. Det är märkligt att inte reportern tänkte SÅ långt ! ! !

    OK. – Reportrar är väl ibland så tanklösa