Lyckad julavslutning i Kungsbacka

Drygt 60 personer samlades en tisdagskväll i ABF-huset i Kungsbacka för att njuta av lite god julmat och en del annat.
Maten hade Stig och Britt-Marie Bäckstrand gjort i ordning med hjälp av Barbro Flodin och Ann-Marie Ivarsson.

Kvällen började med att ordförande Hans-Uno Hansson hälsade oss välkomna.
Därefter var det dags att vandra runt i huset och leta efter Börjes tio kluriga frågor (skall man behöva veta hur många sittplatser det är i Kungsbacka Teater?) och notera svaren på en tipslapp. Lotter såldes också, ett enorm fruktkorg var dragplåstret. Glöggen puttrade i ett hörn. Stämningen var god.

Efter en stund samlades alla i stora salen för att applådera våra duktiga ungdomar Ronja Höjer, Loke Höjer och Anton Sylvan för deras fina resultat på Nordia 2015. Loke hade ställt ut två exponat och fick en silverplakett och en brons. Ronja fick också ett silver medan Anton nöjde sig med ett silverbrons.

Det har blivit tradition i föreningen att Ann-Marie Jiresjö håller ett föredrag på decembermötet. Denna gång hette föredraget ”Innan vi firade jul” och vi fick en lektion om Yggdradsil, Tor, Oden, Freja och alla de andra.

Efter det uppskattade föredraget var det dags för julbordet och vi lät oss väl smaka av sill, skinka, Janson, köttbullar, lax och allt det andra goda.
Efter maten blev det kaffe med hembakad kaka.

Kvällen avslutades med dragning på lotteriet, prisutdelning till de som lyckades bäst på tipspromenaden. Innan vi önskade varandra en god jul och ett gott nytt år delade Hans-Uno Hansson ut en julost till årets alla funktionärer.

Kent Jiresjö

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic